Mei toertocht 20 mei 2023 

In de aanloop beloofde het al een mooie dag te kunnen worden, en dat werd het.

Met 32 rijders, 4 bijrijders en een zonnetje vertrokken wij richting het noorden. Uitgezwaaid door enkele enthousiaste buren en belangstellenden. Slingerende plattelandsweggetjes afgewisseld met zandwegen en hier en daar een provinciale oversteek. En overal een overvloed aan fris voorjaarsgroen. Via het buitengebied van Harfsen, Bathmen, Loo, Okkenbroek, Nieuw Heeten bereikten we Holten. De stop werd gehouden bij Henk Veneklaas, hallen staalbouw bedrijf. Na een geanimeerde pauze met warme versnaperingen van Chris Jansen met zijn snackwagen de Heuvelrug kon iedereen er weer tegenaan. Zoals altijd zijn er wat verrassingen onderweg, deze keer was er een afgebroken bout van een maaibalk, waren er uitgebroken schapen en reden wij bij verrassing over het terrein van camping Lieftink, aan de Bouwhuisweg te Laren. Ook nu was alles oplosbaar en daarmee een bijdrage aan de feestvreugde.

Bij terugkomst in het Almense restte ons nog een drankje als mooie afsluiting. Al met al een mooie dag met de nodige girl-power.

Wim en Lisa geven aan; we vonden het erg gaaf om mee te mogen rijden. Het was een prachtige eerste keer en hopen dat er nog vele keren volgen. (Hopen ook weer een paar paden langs de beek)

Britt vertelt; dit jaar ben ik voor het eerst meegegaan met een wat langere toertocht. Het mooiste van de tocht vond ik dat we met de trekkers over de camping gingen. Het was een lange rit maar met de pauzes er tussendoor was het goed vol te houden.

Wij hebben genoten, Lisa en Wim, Britt en Adrie❤️

Link naar gereden route www.afstandmeten.nl/index.php?id=3471969

 

Stampotrit 2023

Jacob had dit jaar de stamportrit uitgezet in de omgeving van Gorssel en Bathmen, het weer was redelijk goed fris maar dragelijk. Al toerende kwamen we voor de middagpauze aan bij de Mariahoeve aan de Oxersteeg in Bathmen alwaar we de vloggende boer Geertjan Kloosterboer troffen tussen zijn koeien.

Geertjan is dagelijks betrokken bij de moeilijke materie omtrent stikstof en CO2 uitstoot, hij is daarover veelvuldig in gesprek met onze ministers.

De locatie boven de koeienstal was prima gekozen, aansluitend aan de lunch konden we nog even een kijkje nemen in de stal. 

Vandaar verder via Laren en Almen richting Eefde alwaar we konden genieten van een heerlijk stamppot buffet, Jacob bedankt voor de organisatie. Prima voor elkaar.

Een hobbyist, 

Lees meer »

Jubileum toerrit 2022

 

In het jaar 2020 vierde onze vereniging haar 15e verjaardag. Om bekende redenen kon een jubileumrit de afgelopen 2 jaar niet gereden worden.

Maar op 16 en 17 juli was het dan eindelijk zover. Marco en Joop hadden met ondersteuning van Liana een mooie rondrit uitgestippeld.

Op zaterdagmorgen verzamelden we bij Marco en Liana en daar werden we welkom geheten met koffie en heerlijke baksels.

Hierna werden we feestelijk uitgezwaaid en kon het avontuur beginnen. Eerst bevinden we ons natuurlijk nog in een vertrouwde omgeving, maar al snel kwamen we op minder bekend terrein.

De eerste koffiestop was bij boerderij De Brummel in Hellendoorn. Even lekker in het zonnetje genieten van koffie/thee, of iets anders. Maar we moeten we verder. In een rustig tempo, zodat alle trekkers het goed bij konden houden, reden we verder richting onze eindbestemming.

Die bleek op loopafstand van de ( toenmalige ) grens met Duitsland te liggen. Namelijk camping Erve de Snieder onder de rook van Vasse. Na een welkomstdrankje gingen enkele mensen de nodige boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt. De anderen gingen een bed uitzoeken in de groepsaccommodatie.

We konden ook een rondje over de camping maken, want de campingbaas bleek een echte verzamelaar. Op het terrein was een heuse MIG straaljager geparkeerd en ook was de man de trotse bezitter van een in goede conditie verkerende Lanz.

Toen we weer compleet waren en ook nog enkele gasten van het thuisfront zich bij het gezelschap gevoegd hadden, kon de barbecue worden aangestoken. Het was allemaal prima verzorgd en we hebben het ons prima laten smaken. ’s Avonds is er nog een kampvuur aangestoken en zo konden we de hele avond prima buiten zitten in een gezellige sfeer.

Toen het inmiddels al een tijdje donker was gingen de deelnemers van lieverlee naar de kooi.

Vooraf waren er wel enkele zorgen op dit punt, maar uiteindelijk is niemand vanwege zijn/haar snurken ‘s nachts buiten gezet. Sterker nog, we hadden allemaal prima geslapen!

Op zondagmorgen was er een echt zondags ontbijt met een croissantje, jus d’orange, een eitje, enz.

Deze dag was extra feestelijk omdat Willy jarig was. We hebben met elkaar aan het ontbijt voor Willy gezongen. Het clubgevoel steeg tot grote hoogte.

Na het ontbijt nog even corvee, de bedden afhalen en de tassen pakken. Alle trekkers hadden er ook weer zin in en startten zonder problemen. Sowieso hebben we beide dagen niet één pechgeval gehad.

De terugweg was opnieuw prachtig. Langs vele idyllische weggetjes en plaatsjes kwamen we o.a. voorbij de Universiteit in Enschede en het voetbalstadion de Grolsch Veste. In een prachtige theetuin, opnieuw in het zonnetje, genoten van een heerlijke bak koffie met iets lekkers erbij, omdat het zondag was natuurlijk.

Sommigen wilden hier wel blijven, maar we moesten weer verder richting Boekelo, Haaksbergen, Buurse, Ruurlo, Almen en zo naar huis. Onderweg in Borculo werden we nog getrakteerd op heerlijk ijs naar keuze bij IJsboerderij ’t Dommerholt.

Voordat iedereen naar zijn/haar eigen huis ging, werden we nog door Willy uitgenodigd om aan de Almenseweg een laatste versnapering te genieten ter gelegenheid van zijn verjaardag.

Een gepaste afsluiting van een mooi jubileumweekend.

Mede dankzij het prachtige weer, maar vooral vanwege de goede zorgen, zoals de prachtige route en de prima catering, van Liana, Marco en Joop, is het een heel geslaagd weekend geworden.

 

Peter van der Steege

Lees meer »

Mei toertocht Almen 2022

Het beloofde wat, dat weerbericht de week voor de toertocht. Maar we hadden geen betere dag kunnen wensen. Zon, af en toe een wolk, en een briesje.

Na twee jaar niet een tocht met de oude trekkertjes te hebben gereden hadden we er zin in. Dik dertig toerders, zowel leden van GOTV als niet-leden die kwamen via de Gids en Berkelbode, verzamelden zich bij de schuur van Joop Hulleman aan de Kapeldijk.

De route is altijd een verrassing maar bij afloop hadden we met de klok mee een ronde van 65 kilometer gereden met Lochem als middelpunt.

Lees meer »

Revisie verslag

De laatste hand wordt gelegd aan onze Ferguson Tef van 1955. Nog een paar items en dan is hij weer in nieuwstaat. In 2018 ben ik begonnen met een complete restauratie van deze Tef, elk onderdeel is gereviseerd en in de twee componenten verf gespoten. Ik moet zeggen een mega klus, wat een berg onderdelen zit er aan dit type Ferguson.

De trekker heeft veel opties zoals temperatuur meter, Lucas verlichting (Cyclops), claxon, ploeglamp, kentekenplaat en een rolgordijn voor de radiateur.

Ik hoop dat we snel weer een toertochtje kunnen rijden, dan kan ik eens kijken of alles werkt.

Martien

Lees meer »

Verslag Stampotrit

Stamppotrit in de sneeuw.

Op zondag 17 Januari  vond de traditionele stamppotrit plaats. Ongeveer 12 leden trotseerde de kou en sneeuw en kwamen rond half twaalf aan bij de boerderij ’t Walle van de familie Meijer-Makkink. 

Het was goed vertoeven in de met houtgestookte nieuwe werkplaats. De kachel was favoriet tijdens het kopje koffie, met heerlijke  platte oliebollen van Liana.

Lees meer »

Geweldig weer en een fantastische tocht

Graan dorsen bij de Gorsselse molen

Zaterdag 21 augustus hebben we wederom een perfecte dorsdag gehad met een groot aantal leden en de vrienden van de Gorsselse molen.

De dag begon zoals alle voorgaande dorsdagen met de laatste kleine organisatorische dingen zoals het opstellen van de tractoren, aanvoer van de garven en het plaatsen van alle tafels en stoelen. De grote onderdelen zoals de dorskast en tenten waren de dagen ervoor al geplaatst.

Lees meer »