Mei toertocht Almen 2022

Het beloofde wat, dat weerbericht de week voor de toertocht. Maar we hadden geen betere dag kunnen wensen. Zon, af en toe een wolk, en een briesje.

Na twee jaar niet een tocht met de oude trekkertjes te hebben gereden hadden we er zin in. Dik dertig toerders, zowel leden van GOTV als niet-leden die kwamen via de Gids en Berkelbode, verzamelden zich bij de schuur van Joop Hulleman aan de Kapeldijk.

De route is altijd een verrassing maar bij afloop hadden we met de klok mee een ronde van 65 kilometer gereden met Lochem als middelpunt.

Lees meer »

Revisie verslag

De laatste hand wordt gelegd aan onze Ferguson Tef van 1955. Nog een paar items en dan is hij weer in nieuwstaat. In 2018 ben ik begonnen met een complete restauratie van deze Tef, elk onderdeel is gereviseerd en in de twee componenten verf gespoten. Ik moet zeggen een mega klus, wat een berg onderdelen zit er aan dit type Ferguson.

De trekker heeft veel opties zoals temperatuur meter, Lucas verlichting (Cyclops), claxon, ploeglamp, kentekenplaat en een rolgordijn voor de radiateur.

Ik hoop dat we snel weer een toertochtje kunnen rijden, dan kan ik eens kijken of alles werkt.

Martien

Lees meer »

Verslag Stampotrit

Stamppotrit in de sneeuw.

Op zondag 17 Januari  vond de traditionele stamppotrit plaats. Ongeveer 12 leden trotseerde de kou en sneeuw en kwamen rond half twaalf aan bij de boerderij ’t Walle van de familie Meijer-Makkink. 

Het was goed vertoeven in de met houtgestookte nieuwe werkplaats. De kachel was favoriet tijdens het kopje koffie, met heerlijke  platte oliebollen van Liana.

Lees meer »

Geweldig weer en een fantastische tocht

Graan dorsen bij de Gorsselse molen

Zaterdag 21 augustus hebben we wederom een perfecte dorsdag gehad met een groot aantal leden en de vrienden van de Gorsselse molen.

De dag begon zoals alle voorgaande dorsdagen met de laatste kleine organisatorische dingen zoals het opstellen van de tractoren, aanvoer van de garven en het plaatsen van alle tafels en stoelen. De grote onderdelen zoals de dorskast en tenten waren de dagen ervoor al geplaatst.

Lees meer »