Geweldig weer en een fantastische tocht

Graan dorsen bij de Gorsselse molen

Zaterdag 21 augustus hebben we wederom een perfecte dorsdag gehad met een groot aantal leden en de vrienden van de Gorsselse molen.

De dag begon zoals alle voorgaande dorsdagen met de laatste kleine organisatorische dingen zoals het opstellen van de tractoren, aanvoer van de garven en het plaatsen van alle tafels en stoelen. De grote onderdelen zoals de dorskast en tenten waren de dagen ervoor al geplaatst.

De weergoden waren ons goed gezind, dit lag echter niet in de verwachting, de dagen ervoor en erna heeft het langdurig geregend. Tijdens het plaatsen van de toiletwagen dreigde de vrachtwagen nog weg te zakken in de drassige grond. Maar alles kwam goed en we hebben genoten van het prachtige weer.

Ook de bezoekers aantallen waren ongekend, waar we vorig jaar ongeveer 600 bezoekers hebben gehad schatten we dat er dit jaar toch z`on 750 zijn geweest.

Er waren allerlei historische dingen georganiseerd zoals diverse tractoren uit het verleden, het maaien van graan met een IHC graanmaaier, dorsen van de gemaaide garven met een dorskast van de Firma Boschloo, 1 schaar ploegen met pony`s, graan dorsen met de Zwoeker (speciale dorsvlegel), pannenkoeken bakken met meel van de molen.

Om 12.00 kwamen de tractoren die meereden in de kruutmoes rit het terrein op rijden om met ons samen een pannenkoek te eten en te genieten van de tentoongestelde tractoren en werkzaamheden. Ook was een groep van het Opel team uitgenodigd om hun oldtimers te showen, er waren zeer mooie exemplaren te zien waaronder de Opel Blitz.

Onder het genot van goede muziek van de Harmonie en de Veldzichttrekkers kunnen we terug kijken op een geslaagde dag, wij als bestuur willen dan ook iedereen van harte bedanken die deze dag tot een ongekend succes heeft gemaakt.

Wij hopen jullie allen volgend jaar weer een prachtige dag te bezorgen,

Het bestuur

Reactie plaatsen

Reacties

Martien
3 jaar geleden

Wat een mooi tochtje, ik hoop dat we snel weer kunnen.