Verslag Stampotrit

Stamppotrit in de sneeuw.

Op zondag 17 Januari  vond de traditionele stamppotrit plaats. Ongeveer 12 leden trotseerde de kou en sneeuw en kwamen rond half twaalf aan bij de boerderij ’t Walle van de familie Meijer-Makkink. 

Het was goed vertoeven in de met houtgestookte nieuwe werkplaats. De kachel was favoriet tijdens het kopje koffie, met heerlijke  platte oliebollen van Liana.

Na welkom van Martin Schoneveld werd iedereen uitgenodigd voor de rit. Het ging toch echt gebeuren, jassen , pakken, mutsen en de tractoren  werden in versnelling gezet. Slechts een enkele wist de route, dus voor velen een verrassing. Via de Ravensweerdsweg kwamen we op de uiterwaarden. Vele chauffeurs, maar ook de tractoren  waanden zich in een poollandschap. Stel je voor: met je tractor op pad , sneeuw en mist en hier en daar meer dan een halve meter sneeuw. Een ware kans: voor man en machine! Dus het gebeurde ook, sommige combinaties lieten zich eens heerlijk van links naar rechts slippen en maar draaien aan het stuur!! ( vooral de secretaris )  Een mooi gezicht.

Via de Eefdese enk ging het verder richting Eefde. Het leek wel of we alleen op de wereld waren, veel mensen hebben niets gezien van deze rit door de sneeuw. Iedereen zat binnen!  De stop bij de familie van Zeijts op deel,waar het warmer was dan op de tractor mag gezien worden als een hoogte punt in de middag. We dronken een heerlijk opkikkertje. Na veel sterke verhalen ( over tractoren  natuurlijk….) werd verder gereden via de Flierderweg en door ’t Amelte  weer richting Gorssel. Een rit om nooit te vergeten! Alles ging goed…maar voor één van de tractoren, een Porsche  bleek dit net iets te ver. Een onheilspellend geluid kwam uit de achterbrug.

Verder rijden was niet meer mogelijk. Sommige andere tractoren kwamen weer terug, die voorop reden. Ook meedenken over hoe we de tractor  mee konden nemen. Besloten werd om de Porsche aan de achterkant op te tillen in de hef van een David Brown die meereed. Aangezien de chauffeur hiervan ervaring heeft met Tractor Pulling (we noemen geen naam), werd de kapotte tractor gesleept door de jonge David. En zo werd de tocht vervolgd. Het stamppot buffet zagen we bij binnenkomst heerlijk dampen!

 

De boerenkool, wortelstamppot en zuurkoolstamppot smaakte gezien de buitentemperatuur extra lekker. Ook andere leden kwamen op  de  stamppot geur af en  toen iedereen er was,  gezellig aan de lange tafels gezeten deden vele verhalen de ronde. Michiel, zoon van Erik liet nog een bestuurbare Fendt zien met een hark erachter. Het trekkertje reed zo via de bierflesjes en borden naar de andere kant van de lange tafel.

Rond vier uur bedankte Martin iedereen voor de inzet en wenste de rijders wel thuis. De kapotte tractor  werd  nog  in de hef richting Bathmen vervoerd……. een heerlijke hobby toch:  Toys for boys!!

 

Een stille genieter, ook tractor fan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.