Jubileum toerrit 2022

 

In het jaar 2020 vierde onze vereniging haar 15e verjaardag. Om bekende redenen kon een jubileumrit de afgelopen 2 jaar niet gereden worden.

Maar op 16 en 17 juli was het dan eindelijk zover. Marco en Joop hadden met ondersteuning van Liana een mooie rondrit uitgestippeld.

Op zaterdagmorgen verzamelden we bij Marco en Liana en daar werden we welkom geheten met koffie en heerlijke baksels.

Hierna werden we feestelijk uitgezwaaid en kon het avontuur beginnen. Eerst bevinden we ons natuurlijk nog in een vertrouwde omgeving, maar al snel kwamen we op minder bekend terrein.

De eerste koffiestop was bij boerderij De Brummel in Hellendoorn. Even lekker in het zonnetje genieten van koffie/thee, of iets anders. Maar we moeten we verder. In een rustig tempo, zodat alle trekkers het goed bij konden houden, reden we verder richting onze eindbestemming.

Die bleek op loopafstand van de ( toenmalige ) grens met Duitsland te liggen. Namelijk camping Erve de Snieder onder de rook van Vasse. Na een welkomstdrankje gingen enkele mensen de nodige boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt. De anderen gingen een bed uitzoeken in de groepsaccommodatie.

We konden ook een rondje over de camping maken, want de campingbaas bleek een echte verzamelaar. Op het terrein was een heuse MIG straaljager geparkeerd en ook was de man de trotse bezitter van een in goede conditie verkerende Lanz.

Toen we weer compleet waren en ook nog enkele gasten van het thuisfront zich bij het gezelschap gevoegd hadden, kon de barbecue worden aangestoken. Het was allemaal prima verzorgd en we hebben het ons prima laten smaken. ’s Avonds is er nog een kampvuur aangestoken en zo konden we de hele avond prima buiten zitten in een gezellige sfeer.

Toen het inmiddels al een tijdje donker was gingen de deelnemers van lieverlee naar de kooi.

Vooraf waren er wel enkele zorgen op dit punt, maar uiteindelijk is niemand vanwege zijn/haar snurken ‘s nachts buiten gezet. Sterker nog, we hadden allemaal prima geslapen!

Op zondagmorgen was er een echt zondags ontbijt met een croissantje, jus d’orange, een eitje, enz.

Deze dag was extra feestelijk omdat Willy jarig was. We hebben met elkaar aan het ontbijt voor Willy gezongen. Het clubgevoel steeg tot grote hoogte.

Na het ontbijt nog even corvee, de bedden afhalen en de tassen pakken. Alle trekkers hadden er ook weer zin in en startten zonder problemen. Sowieso hebben we beide dagen niet één pechgeval gehad.

De terugweg was opnieuw prachtig. Langs vele idyllische weggetjes en plaatsjes kwamen we o.a. voorbij de Universiteit in Enschede en het voetbalstadion de Grolsch Veste. In een prachtige theetuin, opnieuw in het zonnetje, genoten van een heerlijke bak koffie met iets lekkers erbij, omdat het zondag was natuurlijk.

Sommigen wilden hier wel blijven, maar we moesten weer verder richting Boekelo, Haaksbergen, Buurse, Ruurlo, Almen en zo naar huis. Onderweg in Borculo werden we nog getrakteerd op heerlijk ijs naar keuze bij IJsboerderij ’t Dommerholt.

Voordat iedereen naar zijn/haar eigen huis ging, werden we nog door Willy uitgenodigd om aan de Almenseweg een laatste versnapering te genieten ter gelegenheid van zijn verjaardag.

Een gepaste afsluiting van een mooi jubileumweekend.

Mede dankzij het prachtige weer, maar vooral vanwege de goede zorgen, zoals de prachtige route en de prima catering, van Liana, Marco en Joop, is het een heel geslaagd weekend geworden.

 

Peter van der Steege

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.